Skip to content

Eddig mi történt? 1. az emberek

March 5, 2010
tags: ,

Kezdjük a kemény tényekkel: Mindenki négynyelvü. Komolyan hihetetlen, még durvább mint az ENSZ-nél. Egy beszélgetésen belül az ember akár kétpercenként átvált, és a szomszéd asztalnál ugyanaz történik. Nem gond. Feltünöen sokan tudnak németül is, ezt nem hittem volna. Megtörtént, hogy ülök egy kávézóban, szembe velem egy félig brít, félig görög srác, aki egyszerüen csak hihetetlenül jól néz ki és Oxfordban tanult – ezt csak mellesleg… A kávérendelés után átváltunk franciáról németre, hogy eredetiben elemezze, mennyire tettszik neki Kafka.

Hatszázan vagyunk gyakornokok, amiböl a fele k.b. Luxemburgban van és az országos kiküldöttségeknél. Marad 300 Brüsszelben, eredetileg 6000 jelentkezöböl. De nem csak Európaiak vannak a gyakornokok közt, hanem k.b. 20 ember a világ minden tájáról is. Van példáúl egy spanyol-venéz srác, aki egy évig élt Japánban és most itt van, egy Szíriai, egy Egyiptomi csaj és egy tag Kenyából, aki ezelött Zambiában dolgozott az amerikai nagykövetségen.

Ehhez mit szóljon még az ember?

A szuper dolog meg az, hogy van elég lehetöség ismerkedni, mert a munka még el sem kezdödött. Eddig bevezetönapok voltak, ahol elmagyarázták, mi hol van, mi mennyibe kerül, mit kell még aláírni és hogy nyit az ember bankszámlát. A komoly része az egésznek holnap reggel fél tízkor indul számomra a saját föigazgatóságomban, ahol elöször találkozom a fönökömmel.

Majd akkor többet, de íme még egy-két benyomás az “international crowd”-ról.

a bevezetö konferencián, készülés a csoportképre

a Council of Europe

One Comment leave one →
 1. Jeremy permalink
  March 8, 2010 21:38

  find ich ja alles sehr interessant! ich glaube du solltest es auf alle 23 offiziellen sprachen der EU übersetzen – ich habe mich gerade informiert und sehe das es bis vor kurzem sogar einen Commissioner für Multilingualism gab. vielleicht könntest du ja mal nachforschen ob es da irgendwie hast finanzierung gibt?

  freue mich voll auf deinen blog!
  baci
  j.s.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: